Eerste week Kaapstad!

Geen categorie

Mijn eerste week Kaapstad zit er weer bijna op! Dat ging snel zeg. Het voelde nog als de dag van gisteren dat ik in het vliegtuig stapte op weg naar Istanbul. Ik heb al zo veel gezien en gedaan dat ik geen moment had gehad om te gaan vervelen.

Ik zal wel vanaf het begin beginnen. Ik vloog met Turkish Airlines via Istanbul naar Kaapstad. Dat vond ik wel erg spannend, maar gelukkig vloog ik met een jongen mee die ook bij dezelfde organisatie zit als mij. Na een 3,5 uur durende vlucht kwam ik rond 12 uur in Istanbul. Wat een chaos was het daar, iedereen sliep overal en het was erg warm daar. Ook moesten wij erg lang wachten bij de gate zonder airco, dus dat was zweten. Om half 3 Turkse tijd mochten we het vliegtuig in, maar zoals gewoonlijk hadden wij in het vliegtuig een vertraging van een uur dus wij vlogen pas om half 4 Turkse tijd.

Tien uur later kwamen we aan in Kaapstad en gelukkig werden wij opgehaald door Karin en werden wij gebracht naar onze huizen. Gelijk daarna gingen wij boodschappen doen en geld pinnen en zoals gewoonlijk had ik mijn pinpas nog niet wereldwijd gezet, dus ik zat helemaal te stressen dat ik nog niet kon pinnen. Gelukkig werd alles geregeld en kon ik na een tijdje gewoon pinnen!

Eerste avond was gelijk leuk, want wij gingen uiteten bij Fat Cactus (heeeeel lekker) en daarna gingen we poolen bij Stones.

De volgende dag gingen wij naar Camps Bay dat een heeeele mooie strand heeft. Wij gingen over de rotsen naar Clifton beach lopen en toen konden wij zelfs in onze bikini op het strand liggen (gewoon in de winter he!!). Dat kan trouwens nu niet meer en heb ik 2 vesten en een jas aan op stage.

Vrijdag gingen wij naar Kirstenbosch botanische tuinen. Het is heel anders dan Kaapstad zelf en erg rustgevend. Je kon (hoe Bouke het zegt) kniepn en ruukn aan planten. Hoogtepunt van de dag was natuurlijk het eten. Het eten hier is zo lekker en iedereen is hier zo gastvrij (pluspuntje: ook nog goedkoop). Wij kregen rozenwater over onze handen van de serveester, gratis Afrikaanse brood en wij werden zelfs geschminkt. Erruggg leuk allemaal! In de avond wilden wij naar een food festival bij waterfront die ik had gevonden op Facebook, maar natuurlijk stond het nergens aangegeven en viel het plan in duigen en gingen wij weeer ergens wat eten, wat natuurlijk weer lekker was.

Zaterdag gingen wij surfen bij muizenberg en daar had ik zoooo veel zin in! Ik had het nog nooit gedaan dus wij hadden gelukkig een les. Na vijf keer vallen, kon ik eindelijk staan! Ik was zo blij en het lukte ook gewoon voor tien seconden lang. Ik was intens gelukkig in het water.

Zondag was een rustdagje en ging ik met een paar anderen naar V&A Waterfront, waar echt alle winkels zijn. Daar heb ik een tshirt gekocht van de nationale rugby elftal van Zuid Afrika, heeel leuk!

En gisteren was alweer de eerste stage dag, fun is over :((( Gelukkig hebben wij nog altijd de weekenden!

Een gedachte over “Eerste week Kaapstad!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s