Ziek zijn en alles een beetje relativeren – Kaapstad week 3

Geen categorie

Ziek en erg moe

Over twee dagen ben ik alweer drie weken in Kaapstad en begin het eindelijk een beetje te beseffen dat ik hier vier maanden zal wonen en leven. Het echte leven is begonnen met iedere dag stage lopen (behalve in het weekend) en weinig slaap. Ik was vorige week een beetje op mentaal. Ik bleef moe zijn ondanks veel slapen en rust nemen. Heimwee naar het vertrouwde leven in Nederland begin ik ook een beetje te krijgen, want het is hier inmiddels toch heel anders dan in Nederland.

Doordat het leven hier heel anders is (andere slaappatroon, andere eetgewoontes en het algemene), kreeg ik erg veel last van mijn buik en darmen. Dat was niet echt aangenaam en mijn eetlust werd ook echt minder. Gelukkig waren wij vorige week naar het Waterfront gegaan en was er een apotheek waardoor ik nu medicijnen heb tegen buikkrampen. Het belangrijkste denk ik is gewoon gezond blijven eten en niet te veel vet eten.

Ook was het de week waar ik heel vermoeid was. Ik denk dat dat kwam omdat wij de voorgaande weken non stop dingen deden en dat ik weinig slaap kreeg. Mijn hoofd zat ook vol prikkels met alle indrukken die ik afgelopen heb opgedaan, waardoor ik vaak gewoon even op bed lag en muziek ging luisteren. Het contrast tussen arm en rijk is hier heel groot. Je gaat even een dagje naar Camps Bay en je rijdt tussen de villa’s en je bent bij beach clubs met allemaal exclusieve mensen en het andere moment rijd je langs een township waar mensen gewoon niks hebben en leven in een erg klein zelfgemaakte huisje. Op straat bedelen allerlei mensen om geld of andere dingen of ze komen zelfs naar je huis toe als je de deur even hebt open staan. Je ziet veel mensen op straat slapen met dekens om zich heen en kinderen bedelen om geld of eten. Nu ben ik er ook achter gekomen om iets terugs te doen voor de mensen hier. Het lijkt mij dus ook erg interessant om een school in een township te gaan bezoeken en de kinderen daar te gaan ontmoeten.IMG_3553.JPG

PBBU8952.JPG

The old biscuit mill en District 6 museum 

Ik verlang hier ook echt naar de weekenden. Dan zijn we vrij en kunnen we Kaapstad en de omgeving ontdekken. Dat deden we dus ook weer afgelopen weekend en gingen we het ‘centrum’ in. Eerst gingen wij naar Old Biscuit Mill, waar elke zaterdagochtend een markt wordt gehouden met van alles. Aan de ene kant van het terrein vindt je een foodmarkt met eten van over de hele wereld. Zelfs poffertjes en bitterballen kon je daar vinden. Aan de andere kant van de markt was er een gedeelte met kleding, sieraden en andere dingen. Daar heb ik een tekening gekocht van een olifant en een ketting met een bedel in de vorm van Afrika.

IMG_3563.JPG

Later die dag gingen wij met een klein groepje naar District 6 museum. District 6 is een wijk in Kaapstad en heeft een nare verleden. In  de jaren 70 waren er gedwongen verhuizingen van ongeveer 60.000 inwoners door de apartheid (in de jaren 70 was het daar het grootst). In de jaren 70 was district 6 een wijk met veel nationaliteiten en culturen en werd het bestempeld als gevaarlijk. De Afrikaanse regering wilde dit meer en District 6 aantrekkelijk maken voor blanken door de gunstige ligging door de haven en het centrum. Meer dan tienduizend mensen moesten gedwongen verhuizen naar een plek waar niks was. Daarna werden de huizen vernietigd, maar heropbouw bleef op zich wachten. Dat merk je nu nog steeds, want sommige plekken is nog steeds heel erg kaal. Dit was erg indrukkwekkend om te lezen, en ik zal zeker nog een keer naar het museum gaan maar dan met een gids erbij.

42044991_1887383791356338_3395400874187554816_n

Surfen!

Zondag ging ik surfen met Vivian, Adriaan, Marjolein en Yvonne. We namen nog een les met een instructeur, maar na een tijdje was het niet meer nodig! Ik kon eindelijk alleen peddelen en staan en dat was zo leuk om te doen. Vorige week was er ook een surfer overleden en iedereen droeg een bloemenkrans. Even later gingen er allerlei surfers in een rijtje staan met hun surfboard en gingen ze allemaal tegelijk het water in om even later in een cirkel te staan in de zee. Dat was erg indrukwekkend om te zien.

Ik ga zeker twee keer in de maand surfen om als een surfchick terug te komen naar Nederland!

Dit was hem weer voor deze week!

Liefs,

Maureen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s