Cape Point en files op de weg door wilde dieren

Geen categorie

En het is inmiddels weer maandag en dat betekent weer een nieuwe blog over de afgelopen week. Als ik nu er over nadenk gaan de dagen heel snel in Kaapstad en doen wij zo veel dingen dat ik soms even moet kijken in mijn fotoalbum wat we die dag allemaal gedaan hebben. Dus nu ook weer even hehehe…

Dinsdag hadden wij een braai bij Malleson want Marjolein was vorig weekend jarig! Wij hebben bijna elke week wel een braai, dus dat betekent veel vlees en gezelligheid. Woensdag bleven Vivian en ik een avondje alleen thuis en dat was heerlijk… Even keiharde throwback hits op de luidspreker en een lekker Carrot Cake gebakken.

Donderdag gingen wij naar The Piano Bar en toen wij daar aankwamen bleek het een vet luxe tentje te zijn. Helaas was er nog geen plek voor 10 personen, dus moesten wij nog even wachten op het dakterras met een heerlijke cocktail er bij. Er bleek daar ook nog een zwembad te zijn, dus ik weet wel waar ik naar toe ga als het super warm wordt in Kaapstad! Na een halfuurtje konden we naar beneden en hadden we een tafel gekregen. Bij The Piano Bar is er elke avond live music en de zanger van donderdagavond kon ook erg goed zingen. We zouden die avond nog op stap gaan, maar ik had besloten om terug te gaan naar huis omdat ik wist dat ik vrijdagavond ook nog op stap ging.

Vrijdag gingen Marjolein, Adriaan, Vivian, Yvonne en Taïssia naar een klasgenoot van Vivian vlakbij District 6 in het centrum. Daar werd een beer pong feestje gehouden en hebben we nieuwe mensen ontmoet, ook een paar die toevallig in Groningen studeren. Later op de avond vertrokken wij naar Long Street en we hadden zo veel honger dat we naar de Bollywood Cafe gingen. Na een half uur wachten kregen we eindelijk onze pizza en wat was die vies zeg… Hij was zo pikant en er zat zelf ui op de Margherita… We gingen onze avond en nacht eindigen in club 169, onze favoriete club tot nu toe. Helaas toen wij naar huis wilden en we aan het wachten waren op de Uber, gaf iemand Jort een hand en pakte hij snel zijn telefoon. Gelukkig had Jort dat snel door en had hij zijn telefoon weer terug. Dat was jammer genoeg geen leuke ervaring en op dat moment waren er ook mensen aan het bedelen om geld, dus ik kreeg even een paniekaanval… Dan denk je echt, ja hier ben je niet echt veilig en dit is geen Nederland.

IMG_4818.JPG

Zaterdag gingen Vivian en ik met een brakke kop naar een prive ziekenhuis, dat er net uit zag als een hotel.. En daarna gingen wij naar een zwembad bij Sea Point, maar omdat wij onze spullen niet alleen wilden laten, waren we dus nooit het zwembad ingegaan. Lol…. We gingen ook nog even naar een Spar, waar ze dus Nederlandse producten hadden. Dus we hebben eindelijk even Unox stevige tomatensoep gehad!!!

44064448_1921010381327012_5671743879053836288_n44057832_1921010921326958_7935885272674205696_n44034135_1921010744660309_8070258130597969920_n44023472_1921010311327019_8551900217052495872_n

Zondag begon de dag lekker moeizaam en lag iedereen tot laat op bed. Jort ging pannekoeken bakken en dus langzamerhand kwam rond 12 uur mensen het huis binnen om lekker te gaan brunchen met pannekoeken. We kwamen op het idee om die middag met de groep naar Cape Point en de Kaap de goede hoop te gaan. Dus met drie auto’s vol  vertrokken we naar de Kaap. Na een tijdje gereden te hebben, kwamen we een Ostrich Farm tegen met allemaal struisvogels! Fun fact: ze eten hier dus struisvogel vlees! En na weer een tijdje gereden te hebben, kwamen we eindelijk bij Cape Point. Het meest zuidwestelijke punt van het Afrikaanse continent. Het stelde niet heel veel voor en ziet alleen maar de oceaan, maar hier moet je wel even geweest zijn. Na wat foto’s gemaakt te hebben, vertrokken wij naar Kaap de goede hoop en daar ook weer even een fotoshoot.

Toen wij weg wilden, blokkeerden een paar struisvogels de weg… Wij natuurlijk zachtjes rijden en allemaal foto’s maken. Dit was wel even bijzonder en wanneer maak je dat nou mee? Tien minuten later kwamen we opeens een groep apen tegen en wij dachten echt what the fack hahaha. We konden zo een natuurfilm in. We besloten om naar Simon’s Town te gaan om even de pinguins te zoeken en dat is ook gelukt! Er kwam gelijk een groepje van 15 pinguins naar ons toe gewaggeld en wat was dit grappig. Iedereen ging gelijk even een selfie maken. We hadden de dag afgesloten bij een goede Italiaanse restaurant in Kalk Bay.

En dat was hem voor vorige week!

Veel liefs,

Maureen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s